Αθανασάκη Σοφία, Ψυχολόγος

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Κατά την διάρκεια των σπουδών της ασκήθηκε επί έξι μήνες στο Ψ.Ν.Α Δαφνίου για την έρευνα και εκπόνηση της πτυχιακής της εργασίας. Επιπροσθέτως ανέλαβε, επίσης επί εξάμηνο, την παρακολούθηση ενός τροφίμου του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Νοσημάτων των Μελισσίων με συχνότητα δύο συναντήσεων εβδομαδιαίως. Έχει συμμετάσχει σε όλες στις βασικές εκπαιδευτικές εργασίες και σε τριήμερα σεμινάρια του προγράμματος “ΕΠΕΚΕΙΝΑ”-Ψυχαναλυτική Πράξη, επί διαφόρων θεματικών (όπως θεωρίες προσέγγισης τραύματος, ονειρογνωσία , διεργασίες του πένθους και άλλα) τα οποία έχουν συμβάλει σημαντικά στην εμβάθυνση της στην ψυχοδυναμική. Έχει λάβει ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία και συμμετέχει σε συγγραφική ομάδα του Προγάμματος “ΕΠΕΚΕΙΝΑ” σχετικά με την προσέγγιση της γυναικείας σεξουαλικότητας μέσα από την λογοτεχνία.

 

Διέτη Έλενα, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, MSc.

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Συμβουλευτική και Αναπτυξιακή Ψυχολογία στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.

Έχει μετεκπαιδευτεί στην κλινική ψυχοπαθολογία και την ψυχαναλυτική θεωρία και ψυχοθεραπεία. Συνεχίζει την εκπαίδευσή της στην ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία παρακολουθώντας σεμινάρια και συμμετέχοντας σε ομάδες μελέτης και εποπτείας. Βρίσκεται σε μακρόπνοη ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία και λαμβάνει ατομική και ομαδική εποπτεία για την κλινική πρακτική της.

Έχει εργαστεί ως επιστημονική συνεργάτιδα σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, όπως το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής – ΕΠΙΨΥ (Κέντρο Ψυχικής Υγείας, Γραμμή Βοήθειας για την Κατάθλιψη), η Β’ Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «Π & Α Κυριακού» (Μονάδα Εφηβικής Υγείας), και ο Σύλλογος Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία – ΣΟΨΥ (Κέντρο Ημέρας). Είναι μέλος, σύμβουλος εκπαίδευσης και εισηγήτρια στο Πρόγραμμα «Επέκεινα» – Ψυχαναλυτική Πράξη.

Στην ιδιωτική πρακτική της βλέπει μετέφηβους και ενήλικες σε ατομική ψυχοθεραπεία, οργανώνει ομαδικά βιωματικά εργαστήρια, και συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα.

 

Στυλιαρά Αφροδίτη

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Σπούδασε στο Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνεχίζει την εκπαίδευση της παρακολουθώντας τον κύκλο εκπαιδευτικών σεμιναρίων εισαγωγής στην θεωρία, πρακτική και τεχνική της ψυχαναλυτικής πράξεως του Προγράμματος Επέκεινα. Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση, παρέχοντας υποστηρικτικές υπηρεσίες στη σχολική κοινότητα. Επί του παρόντος εργάζεται στο κέντρο ημέρας της ΑΜΚΕ Ίασις, μια ανοικτή δομή παροχής υπηρεσιών σε άτομα που αντιμετωπίζουν θέματα ψυχικής υγείας.