γραφειο3

Η ψυχανάλυση προσφέρει στον αναλυόμενο χώρο και χρόνο, εν είδει δεξαμενής ή μητρικής αγκαλιάς για να «αδειάσει» και να εναποθέσει μέσα σ’αυτήν τα δικά του «αχώρεστα», ήτοι εντάσεις, αναστατώσεις, αγωνίες, ταραχές κ.λ.π που μόνος του δε μπόρεσε να διευθετήσει, με αποτέλεσμα να του βραχυκυκλώνουν-ταλανίζουν τη ζωή.

Το διακύβευμα στην έκβαση της ψυχαναλυτικής πράξης είναι η αποκάλυψη της αθέατης - λανθάνουσας πλευράς του αναλυόμενου, η οποία είναι ό,τι γνησιότερο εκείνος διαθέτει. Ακριβώς γι αυτόν το λόγο ζητάει βοήθεια, ακόμα και αν δεν το γνωρίζει. Ζει αποκομμένος από τον γνήσιο εαυτόν του, από τις ενορμητικές του πηγές, συνωμοτεί θα λέγαμε σε ένα είδος «αποστασίας» εναντίον της αλήθειας του, που έχει ως συνέπεια την παραγωγή συναισθηματικών αναταράξεων και άγχους που τον κατακλύζουν.

Στο Πρόγραμμα Επέκεινα-Ψυχαναλυτική Πράξη μπορούμε να σας να διερευνήσουμε μαζί σας το πρόβλημα που σας απασχολεί και να σας προτείνουμε την ενδεικνυόμενη θεραπευτική παρέμβαση. Εάν ενδιαφέρεστε, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο: 210 7242532, 2108958269, κ. 6977651489

Αθήνα, Ιοφώντος 16

Σάββας Μπαρκιτζόγλου Ψυχολόγος
Ψυχανάλυση - Ψυχοθεραπεία

Ακολουθήστε μας