Αθανασάκη Σοφία, Ψυχολόγος

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Κατά την διάρκεια των σπουδών της ασκήθηκε επί έξι μήνες στο Ψ.Ν.Α Δαφνίου για την έρευνα και εκπόνηση της πτυχιακής της εργασίας. Επιπροσθέτως ανέλαβε, επίσης επί εξάμηνο, την παρακολούθηση ενός τροφίμου του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Νοσημάτων των Μελισσίων με συχνότητα δύο συναντήσεων εβδομαδιαίως. Έχει συμμετάσχει σε όλες στις βασικές εκπαιδευτικές εργασίες και σε τριήμερα σεμινάρια του προγράμματος “ΕΠΕΚΕΙΝΑ”-Ψυχαναλυτική Πράξη, επί διαφόρων θεματικών (όπως θεωρίες προσέγγισης τραύματος, ονειρογνωσία , διεργασίες του πένθους και άλλα) τα οποία έχουν συμβάλει σημαντικά στην εμβάθυνση της στην ψυχοδυναμική. Έχει λάβει ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία και συμμετέχει σε συγγραφική ομάδα του Προγάμματος “ΕΠΕΚΕΙΝΑ” σχετικά με την προσέγγιση της γυναικείας σεξουαλικότητας μέσα από την λογοτεχνία.

Γαλακτίδου Αναστασία, Msc Κλινική Κοινωνική Λειτουργός

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Η Αναστασία Γαλακτίδου είναι Κλινική Κοινωνική Λειτουργός – Ψυχοθεραπεύτρια και δουλεύει ψυχοδυναμικά με έφηβο και ενήλικο πληθυσμό.

Σπούδασε Κοινωνική Λειτουργός στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και ειδικεύτηκε στον τομέα της ψυχικής υγείας πραγματοποιώντας την άσκησή της στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών “Δρομοκαΐτειο” Έχει Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος Κοινωνικού Λειτουργού και είναι μέλος του ΣΚΛΕ – Συλλόγου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος.

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Συμβουλευτική Ψυχολογία και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό από το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει πιστοποιηθεί στη χορήγηση και ερμηνεία σύγχρονων ψυχομετρικών εργαλείων προσωπικότητας και επαγγελματικού προσανατολισμού παίδων & ενηλίκων της Ison Psychometrica.

Είναι πιστοποιημένη ειδικός ψυχικής υγείας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του φαινομένου του εθισμού παιδιών και εφήβων στο διαδίκτυο, του Προγράμματος «Αριάδνη» από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού».

Έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα εκπαίδευσης Ψυχοδυναμικής Ψυχοθεραπείας του Ψ.Ν.Α Δαφνίου και το Πρόγραμμα “Επέκεινα”-Ψυχαναλυτική Πράξη, όπου διατελεί συνεργαζόμενο μέλος, συμμετέχοντας σε ομάδες ψυχαναλυτικής σκέψης και ατομικής εποπτείας.

Επί σειρά ετών μετεκπαιδεύτηκε και εξειδικεύτηκε στην Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Συντροφικής και Ενδοοικογενειακής Βίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και στην Συναισθηματικά Εστιασμένη Θεραπεία Ζεύγους από το Ελληνικό Δίκτυο EFT. Παράλληλα, συνεχίζει να λαμβάνει ευρεία επιμόρφωση στη θεραπεία ζεύγους υπό το πρίσμα του ψυχαναλυτικού-σχεσιακού μοντέλου από το IPI-International Psychotherapy Institute.

Έχει κλινική εμπειρία σε δημόσιους φορείς ψυχικής υγείας (Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Π. Φαλήρου, ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο, Συμβουλευτικό Κέντρο Δήμου Χαλανδρίου) συμμετέχοντας στις διεπιστημονικές ομάδες διάγνωσης και θεραπείας.

Επί 7 συνεχόμενα έτη εργάστηκε στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Χαλανδρίου, όπου διαχειρίστηκε πάνω από 800 περιστατικά γυναικών, παρέχοντας συνεδρίες συμβουλευτικής υποστήριξης σε γυναίκες που έχουν υποστεί κάποια μορφή κακοποίησης (ψυχολογική, σωματική, σεξουαλική, οικονομική) και σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν ψυχοπιεστικά / τραυματικά γεγονότα (π.χ. κρίσεις πανικού, απώλεια, διαζύγιο). Συγχρόνως, υλοποιεί εξωτερικές συνεργασίες (ΙΝΕ ΓΣΕΕ, ΠΑΝ/ΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ), σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού εφήβων και ενηλίκων, εναρμόνισης οικογενειακής/προσωπικής ζωής, επαγγελματικής εξουθένωσης και διαχείρισης εργασιακών σχέσεων.

Έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό συνεδρίων-σεμιναρίων, έχει συμμετάσχει ως συγγραφέας στο επιστημονικό βιβλίο “Στρες. Προσωπική Ανάπτυξη και Ευημερία” και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε σχετικά περιοδικά. Παράλληλα έχει πραγματοποιήσει ομιλίες και βιωματικές δράσεις σε σχολεία για την πρόληψη της συντροφικής βίας.

Επί του παρόντος προσφέρει υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής συμβουλευτικής και ψυχοδυναμικής ψυχοθεραπείας, δια ζώσης ή εξ’ αποστάσεως, κατόπιν ραντεβού.

Διέτη Έλενα, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, MSc.

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Συμβουλευτική και Αναπτυξιακή Ψυχολογία στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.

Έχει μετεκπαιδευτεί στην κλινική ψυχοπαθολογία και την ψυχαναλυτική θεωρία και ψυχοθεραπεία. Συνεχίζει την εκπαίδευσή της στην ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία παρακολουθώντας σεμινάρια και συμμετέχοντας σε ομάδες μελέτης και εποπτείας. Βρίσκεται σε μακρόπνοη ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία και λαμβάνει ατομική και ομαδική εποπτεία για την κλινική πρακτική της.

Έχει εργαστεί ως επιστημονική συνεργάτιδα σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, όπως το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής – ΕΠΙΨΥ (Κέντρο Ψυχικής Υγείας, Γραμμή Βοήθειας για την Κατάθλιψη), η Β’ Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «Π & Α Κυριακού» (Μονάδα Εφηβικής Υγείας), και ο Σύλλογος Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία – ΣΟΨΥ (Κέντρο Ημέρας). Είναι μέλος, σύμβουλος εκπαίδευσης και εισηγήτρια στο Πρόγραμμα «Επέκεινα» – Ψυχαναλυτική Πράξη.

Στην ιδιωτική πρακτική της βλέπει μετέφηβους και ενήλικες σε ατομική ψυχοθεραπεία, οργανώνει ομαδικά βιωματικά εργαστήρια, και συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα.

Επταήμερος Μιχάλης, Ψυχολόγος

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Ο Μιχάλης Επταήμερος είναι Ψυχολόγος, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κρήτης και κατέχει Μεταπτυχιακούς Τίτλους στην Ψυχολογία της Υγείας (University of Surrey) καθώς και στην Προαγωγή ψυχικής υγείας και Πρόληψη ψυχιατρικών διαταραχών (Ιατρική Σχολή Αθηνών), ενώ έχει εκπαιδευτεί και στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία στην Ε.Ε.Θ.Σ. και τη παρούσα φάση εκπαιδεύεται στη Ψυχαναλυτική Σκέψη και Πρακτική στο πρόγραμμα «Επέκεινα». Είναι πιστοποιημένος συντονιστής Ομάδων Γονέων σύμφωνα με το εξελικτικό σύστημα της Μαρίας Χουρδάκη, καθώς και με το μοντέλο ‘Good Enough Parenting’ των John & Karen Louis.

Έχει συνεργαστεί με δημόσιους φορείς – Μ.Κ.Ο. όπως: η Ε.ΨΥ.Π.Ε., η Μ.Κ.Ο. ‘Κλίμακα’, το κέντρο συμβουλευτικής ενηλίκων ‘Διάβαση’ και εφήβων ‘Στροφή’ του οργανισμού ΚΕ.Θ.Ε.Α., τα ψυχιατρικά νοσοκομεία ‘Αιγινήτειο’ και ‘Δρομοκαϊτειο’ και με το Κέντρο Ψυχολογικής Υποστήριξης του Δήμου Ρεθύμνης.

Ιδιωτεύει ως ψυχολόγος από το 2013 και έχει εργαστεί για 6 χρόνια ως ψυχολόγος προσφέροντας παράλληλη στήριξη σε παιδιά με μαθησιακές διαταραχές στο Σχολείο Αμερικάνικης Παροικίας Αθηνών. Επίσης, έχει συντονίσει ομάδες γονέων σε σχολεία του Βόρειου Τομέα Αττικής και είναι διδάσκων στο τμήμα Ψυχολογίας προπτυχιακών (διδάσκει το μάθημα Ψυχολογία της Ψυχικής Υγείας) και μεταπτυχιακών σπουδών και επόπτης πτυχιακών εργασιών στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών.

Ελευθερία-Έρη Κεχαγιά –Ψυχοθεραπεύτρια – Σύμβουλος Οικογένειας – Εκπαιδεύτρια Ομάδων Σχολών Γονέων και Συμβουλευτικής Ευαισθητοποίησης της Οικογένειας

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Μ.Α. in Counselling Psychology – KEELE UNIV. – ENGLAND,
M.A. in integrative Psychotherapy with psychoanalytic emphasis, European Certificate of Psychotherapy holder (ECP-EAP)                                              

*Γεννήθηκε στα Άνω Πατήσια του Δήμου Αθηναίων και ζει, εργάζεται στο Μαρούσι Αττικής
* Αποφοίτησε  από τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια σχολεία Εκάλης

Διαθέτει:
*
Β.Α. Ψυχολογίας από το  Deree College-Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδας,
*Μ.Α. Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, από το Keele Univ. England,
*Μ.Α. Συνθετικής Ψυχοθεραπείας – European Association For Psychotherapy (EAP).
*Μετεκπαιδευτικά διπλώματα/ επιμόρφωση, από το Ε.ΠΙ.ΨΥ, τον Ο.ΚΑ.ΝΑ. και το ΚΕ.Θ.Ε.Α., στην πρόληψη κατά της χρήσης ψυχοτρόπων ουσιών (Ναρκωτικών) και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων παιδιών του Δημοτικού ως πρόληψη κατά της χρήσης ουσιών. Από το ΙΔΕΚΕ Υπ. Παιδείας (νυν ΚΕΔΙΒΙΜ), εκπαίδευση στη Συμβουλευτική Γονέων & Ευαισθητοποίηση της Οικογένειας
*τ. Eπιστημονική Υπεύθυνη/Συντονίστρια Ομάδων Σχολών Γονέων Δήμου Λεβαδέων-Βοιωτία (2000-2003).
*Εργάζεται ιδιωτικά από το 1996 έως και σήμερα, με έδρα στην Αγία Φιλοθέη Αμαρουσίου, παρέχοντας υπηρεσίες  ψυχικής υγείας, σε ενήλικες, γονείς, εφήβους και παιδιά 8χρ.+, στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Παράλληλα με την Αθήνα, δραστηριοποιήθηκε ως ιδιώτης στην πόλη της Λιβαδειάς, Βοιωτία, μεταξύ 2001-2017,  παρέχοντας υπηρεσίες ψυχικής υγείας. 

*Αξιοποιώντας την  τεχνολογία,  παρέχει  εξ αποστάσεως, διαδικτυακές  συνεδρίες – σε έλληνες   και  αλλοδαπούς (στα αγγλικά), εντός  και εκτός Ελλάδας.
*(Εθελοντικά) Συνεργασία  από το 2020, με την εθνική τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής  & ψυχοκοινωνικής υποστήριξης για τον κορωνοϊό, 10306, υπό την επιστημονική ευθύνη της  Α’  Ψυχιατρικής Κλινικής Αιγινητείου Νοσ. (ΕΚΠΑ) &  του Υπουργ. Υγείας – τομέα Δημόσιας  Υγείας.
*(Εθελοντικά) Συνεργασία ως μέλος του επιστημονικού προσωπικού από το 2021, Δημοτικά Ιατρεία Φιλοθέης Ψυχικού, Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία.
*Ενδιαφέροντά της είναι η προσφορά στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο, στην προστασία των ζώων, αλλά  και στη διατήρηση της Ελληνικής παράδοσης, ηθών και εθίμων της πατρίδας της, της Ελλάδας.
Δίνει συχνά ομιλίες και σεμινάρια σε σχολεία ή άλλα ιδρύματα, σε θέματα διαπαιδαγώγησης και ψυχολογίας, επί επίκαιρων θεμάτων ή διαχρονικών προβληματισμών  που απασχολούν την κοινωνία, σχετίζονται  δε, με τις αγωνίες, τις ανάγκες και την επιθυμία ανάπτυξης του δυναμικού κάθε   ανθρώπου.

Έχει διατελέσει  επί σειρά ετών, εκλεγμένο μέλος και Γεν. Γραμματέας των Δ.Σ. του σωματείου Επαγγελματιών Συμβούλων Ψυχικής Υγείας, Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής. 

Αποτελεί μέλος σε εθελοντικές οργανώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Προσέφερε τις υπηρεσίες της ως εθελόντρια, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

*Περισσοτερα στην ιστοσελίδα της www.psychiki-ygeia.gr
όπως και σε όλα τα  social media “Ψυχική Υγεία – Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία Ελευθερία Έρη Κεχαγιά”

Ακριβή (Βιβή) Κοπανιτσάνου

Η Ακριβή (Βιβή) Κοπανιτσάνου είναι πιστοποιημένη Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια (ECP-h) με Μεταπτυχιακό τίτλο στην Παιδοψυχολογία (M. Sc.) και Πτυχιακές σπουδές στην Εκπαίδευση (EKΠΑ).

Έχει συνεργαστεί με δημόσιους φορείς, παρέχοντας εικαστική ψυχοθεραπεία είτε με τη μορφή ατομικών συνεδριών, είτε συντονίζοντας ομάδες παιδιών και ενηλίκων. Πιο συγκεκριμένα, εργάστηκε στο Κέντρο Ημέρας της μονάδας ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και υποστήριξης ενηλίκων με σοβαρή ψυχική νόσο (Σ.Ο.Ψ.Υ. Βύρωνα), στο Ίδρυμα παιδικής προστασίας Παιδόπολη «Άγιος Ανδρέας» και στην Ιατροπαιδαγωγική Υπηρεσία του ΕΚΕΨΥΕ Πειραιά.

Σήμερα, ιδιωτεύει, εντρυφώντας σε πρώιμα τραύματα και τις συμπεριφορικές τους εκδηλώσεις, όπως τα θέματα ταυτότητας, οι διατροφικές διαταραχές, οι εξαρτήσεις κ. ά. μετερχόμενη την δυνάμει αποτελεσματική χρήση της τέχνης στη θεραπευτική διαδικασία. Η
διπλωματική της διατριβή αφορά στη χρήση της προσωπογραφίας ως μέσου προαγωγής της αίσθησης της ταυτότητας στη θεραπεία με παιδιά σχολικής ηλικίας. Εποπτεύεται από τον Σάββα Μπακιρτζόγλου και πιστεύει στη σημασία της συνεχόμενης κατάρτισης στη διαδρομή ενός θεραπευτή. Εργάζεται στην εκπαίδευση και συμμετέχει σε συλλογικές δράσεις για την ανάπτυξη της εικαστική ψυχοθεραπείας.

Σοφία Κουκουρλή, Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια

Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων, με μεταπτυχιακό (ΜΒΑ) στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, στο Kingston University/ICBS, το 2003.

Οι μεταπτυχιακές της σπουδές στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία ολοκληρώθηκαν το 2016, στο Κέντρο Τέχνης και Ψυχοθεραπείας/EAP. Κλινική άσκηση, διάρκειας 5 ετών, πραγματοποιήθηκε σε δημόσιες δομές ψυχικής υγείας ενηλίκων και σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Από το 2017 παράλληλα με το ιδιωτικό της γραφείο έχει αναπτύξει συνεργασίες με Υπηρεσίες Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας Δήμων, Συλλόγους Γονέων Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Συλλόγους και Κέντρα Υποστήριξης Γυναικών, σε Αθήνα και Τήνο.

Βραβεύτηκε από το Ε.Β.Ε.Α. (Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών) ως Μέντορας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Implement και από το Education Leaders Awards 2020 για το Πρόγραμμα Δημιουργικής Ανάπτυξης μέσω Ζωγραφικής (Art as Therapy) «Η Εικόνα του Κόσμου μου».

Είναι συνεργαζόμενο μέλος του Προγράμματος “Επέκεινα”- Ψυχαναλυτική Πράξη, και έχει πραγματοποιήσει εισηγήσεις και βιωματικά εργαστήρια εικαστικής ψυχοθεραπείας σε συνέδρια και ημερίδες.

Δανάη Κούστα

Η Δανάη Κούστα είναι ψυχολόγος, πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου της Ιατρικής Σχολής Αθηνών πάνω στην «προαγωγή της ψυχικής υγείας – πρόληψη ψυχιατρικών διαταραχών». Έχει εκπαιδευτεί στην Ψυχαναλυτική Θεωρία και Πρακτική στo πρόγραμμα «Επέκεινα- Ψυχαναλυτική Πράξη. Επίσης, έχει ασκήσει επιστημονικό έργο στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο ως εξωτερική συνεργάτης της Μονάδας Διαταραχών Προσωπικότητας και του Ψυχολογικού Εργαστηρίου. Τώρα εργάζεται ως σχολική ψυχολόγος και παράλληλα ασκεί κλινική πρακτική ιδιωτικά

Μάλλη Στέλλα – Σύμβουλος ψυχικής υγείας CTRC – Ψυχοθεραπεύτρια MSc

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Σπούδασα στο TAKING FLIGHT INTERNATIONAL, θεραπεία τραύματος και μετατραυματικής διαταραχής. Πιστοποιήθηκα απο τον διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό CCPC GLOBAL ώστε να αξιολογώ και να προσφέρω κατάλληλες παρεμβάσεις για άτομα, ομάδες,οικογένειες και κοινότητες που έχουν ανάγκη να θεραπεύσουν τις σωματικές, συναισθηματικές, ψυχικές και πνευματικές επιπτώσεις των τραυματικών τους εμπειριών. Στο διάστημα των σπουδών μου,ασκήθηκα επί 4ετίας στο Γ.Ν.Π.Π στο τμήμα παιδοψυχιατρικής. Ανέλαβα περιστακά σε βραχυχρόνια και μακροχρόνια θεραπεία,με παράλληλη εποπτεία και εκπαίδευση από παιδοψυχιατρους επιμελητές της κλινικής.

Έχω ολοκληρώσει το ετήσιο πρόγραμμα Ψυχοδυναμικής Ψυχοθεραπείας του Ψ.Ν.Α ∆αφνίου για άτομα με εθισμούς και εξαρτήσεις.

Έχω μετεκπαιδευτεί στην κλινική ψυχολογία και παιδοψυχιατρική με εξιδεικευμένη πιστοποίηση,απο το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχω ολοκληρώσει μεταπτυχιακή εκπαίδευση στις κλινικές δεξιότητες με βάση το γνωσιακό αναλυτικό μοντέλο(CAT) και την σχεσιακή ψυχοθεραπεία/ψυχανάλυση.

Ολοκληρώνω επίσης το 3ο έτος μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στην Εφαρµοσµένη και Θεωρητική Ειδίκευση της Οµαδικής Ψυχοθεραπείας κατά Irvin Yalom και τα Σχεσιακά Δυναµικά της Οµάδος.

Συνεχίζω την εκπαίδευσή μου στην ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία, παρακολουθώντας τον ετήσιο κύκλο μαθημάτων και συμμετέχοντας σε ομάδες μελέτης και εποπτείας στο ΕΠΕΚΕΙΝΑ.

Βρίσκομαι σε μακρόπνοη ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία ατομική και ομαδική και συμμετέχω σε διαδικτυακό large group,της Αμερικάνικης,Αγγλικής,Ινδικής και ΙΣΟΨ ένωσης, ομαδικών αναλυτών.

Επιστημονικό Μέλος της Διεθνούς Σχεσιακής ψυχανάλυσης και Ψυχοθεραπείας (IARPP), της AGPA (American Group Psychotherapy) και του ΚΕ.Μ.Ε(Κέντρο μελέτης εγκλήματος).

Μυριούνης Μάνθος, Ψυχολόγος

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Σπούδασε τα “Περί την επιστήμην της Ψυχολογίας” στα Πανεπιστήμια του Βελιγραδίου και των Ιωαννίνων.  Ορμώμενος από την αγάπη του για την Ψυχολογία και κατανοώντας τα πάθη των ανθρώπων και την τραγικότητα της ανθρώπινης φύσης προσεγγίζει με σεβασμό, ενσυναίσθηση κι ευαισθησία τις ζωές των θεραπευμένων του.  Έχει εκπαιδευτεί στην Οικογενειακή Θεραπεία ακολουθώντας την Ομαδικοαναλυτική προσέγγιση στο Ινστιτούτο Ομαδικής Ανάλυσης Αθηνών καθώς και στο Ψυχόδραμα (κατά J.Moreno) στο Ινστιτούτο Ψυχοδράματος Αθηνών με δασκάλα του την ίδια την μαθήτρια και συνεχίστρια του έργου του, Marcia Karp.

Η Συμβουλευτική και η Προπονητική Ζωής, η Παιδοψυχολογία, η Ηγεσία Μονάδων Υγείας και ΜΚΟ, η Ειδική Αγωγή και δραστηριοποίηση των ΑμεΑ, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα συμπληρώνουν τις εξειδικεύσεις του σε πλαίσια τυπικής μάθησης.

Με ιδιαίτερη ζέση επιμελήθηκε της δικής του θεραπείας και οι εποπτείες του διεξήχθησαν από τους πλέον έμπειρους θεραπευτές και σε εντατικό βαθμό.

Έχει λάβει μέρος σαν Εισηγητής σε τέσσερα Πανελλήνια Συνέδρια Ψυχολογίας, Παιδοψυχολογίας και Ειδικής Αγωγής καθώς και σε ένα Παγκόσμιο Συνέδριο Οικογενειακής θεραπείας. Σαν μαθητευόμενος ασκήθηκε στον Ξενώνα “Νέα Αρχή” στα Ιωάννινα με ασθενείς από το ψυχιατρείο Κέρκυρας στα πλαίσια της αποασυλοποίησης τους, στο ΙΚΑ Ιωαννίνων και εθελοντικά πρόσφερε θεραπευτικό κι εκπαιδευτικό έργο σε πολλά προσφυγικά camps.

Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος, θεραπευτής και εκλεγμένο μέλος του Δ. Σ. του Σοφψυ Ιωαννίνων με καθοριστική συμβολή στην δημιουργία του “ΚΟΙΝΣΕΠ ΘΥΑΜΙΣ” όπου άνθρωποι με ψυχικές δυσκολίες εργάζονται και συμμετέχουν στην πορεία της αυτονομίας και της ανεξαρτητοποίησής τους.

Έχει υπηρετήσει σαν επαγγελματίας Ψυχολόγος/Ψυχοθεραπευτής στο δημόσιο τομέα για διάστημα δέκα ετών και εδώ και τέσσερα χρόνια διατηρεί δικό του χώρο στα Ιωάννινα και τον τελευταίο χρόνο στην Αθήνα όπου εμπιστεύονται την Ψυχοθεραπευτική του εργασία έφηβοι, ενήλικοι, οικογένειες, ζευγάρια και κάθε άνθρωπος που προσβλέπει στην προσωπική του ανάπτυξη.

Παπαγιάννη Αλεξάνδρα, Ψυχολόγος

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Σπούδασε Ψυχολογία( Bachelor & Msc) στη Μ.Βρετανία (Milton Keynes). Συνέχισε τις σπουδές της στο ΕΚΠΑ για την απόκτηση ισοτιμίας και αντιστοιχίας των τίτλων, καθώς και για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Εκπαιδεύτηκε στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία καθώς και στον συντονισμό ομάδων. Εκπαιδεύεται στην Ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία παρακολουθώντας της ομάδες μελέτης και εποπτείας του ΕΠΕΚΕΙΝΑ παράλληλα με την προσωπική της ψυχαναλυτική θεραπεία. ‘Εχει παρακολουθήσει επίσης το ετήσιο σεμινάριο της Ομαδικής Αναλυτικής Θεραπείας από το ΕΔΟΑ. Συνεργάστηκε για 3 έτη με την ΕΠΑΨΥ , συμμετέχοντας στην υλοποίηση ατομικών θεραπευτικών πλάνων ατόμων με σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας, στο συντονισμό βιωματικών ασκήσεων με τα άτομα της δομής, καθώς και στην πολυκλαδική θεραπευτική ομάδα. Είναι μέλος της BPS (British Psychological Society)

Παρασκευοπούλου Χελέντια, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

 

Απόφοιτη τμήματος Συμβουλευτικής Ψυχολογίας Derby University HND Counseling and Psychology.

Έχει εκπαιδευτεί στο ψυχοδυναμικό ψυχαναλυτικό μοντέλο στο Πρόγραμμα ΕΠΕΚΕΙΝΑ Ψυχαναλυτική Πράξη παράλληλα με την πολυετή προσωπική της ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία.

Συνεργάζεται με το Κέντρο Πρόληψης Γλυφάδας (ΚΕ.ΠΡ.Α.Γ.ΕΑ) παρέχοντας συμβουλευτική υποστήριξη σε άτομα που το έχουν ανάγκη και συμμετέχει σε σειρά βιωματικών σεμιναρίων με στόχο την εμβάθυνση και αυτογνωσία.

Απόφοιτη Εμπορικού Κολεγίου St George.

Κάτοχος Πτυχίου Πιάνου. Διδάσκει επί σειρά ετών παιδιά και ενήλικες.

Σαμπάλου Παναγιώτα, Ψυχολόγος

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στις Κλινικές Δεξιότητες με βάση το Γνωσιακό Αναλυτικό μοντέλο (CAT) και στην Σχεσιακή Ψυχοθεραπεία/Ψυχανάλυση (Relational Psychotherapy/Psychoanalysis). Επιστημονικό Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης και Ψυχοθεραπείας (IARPP). Μέλος ετήσιων κύκλων των εκπαιδευτικών προγραμμάτων Επέκεινα –  Ψυχαναλυτική Πράξη.

Συμμετοχή σε εξειδικευμένα σεμινάρια στο Ινστιτούτο Σχεσιακής και Ομαδικής θεραπείας σε συνεργασία με το Yalom Institute USA, σε συνέδρια της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας, σε πανεπιστημιακά συνέδρια και σε εκπαιδευτικά προγράμματα Νοσοκομείων (Σισμανόγλειο, Ευαγγελισμός, Δρομοκαΐτειο).

Από το 2014 ασκεί ατομική Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία ενήλικων ως ιδιώτης Ψυχολόγος.

Δημήτρης Σεφεριάδης, Ψυχολόγος

Ονομάζομαι Δημήτρης Σεφεριάδης και είμαι ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής, απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου και μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων Α.Μ. 1393.

Απασχολούμαι στο χώρο της ψυχικής υγείας 30 χρόνια ανελλιπώς.
Πιστοποίηση EuroPsy Basic Ευρωπαϊκό Μητρώο Ψυχολόγων της EFPA. Η πιστοποίηση αφορά την κλινική και εκπαιδευτική ψυχολογία. 
Έχω 9 έτη προσωπικής ψυχαναλυτικής ψυχοθεραπείας και συνεχή εκπαίδευση σε ψυχαναλυτικά εκπαιδευτικά σεμινάρια και μεταπτυχιακά εκπαιδευτικά
προγράμματα, καθώς επίσης και για 4 έτη θεωρητικά μαθήματα και 6 έτη ατομική ψυχαναλυτική εποπτεία.  
Συμπληρωματική εκπαίδευση στο :
· Εθνικό  Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
· Εξειδικευμένη εκπαίδευση στην Ιατρική Ψυχολογία – Ψυχοσωματική Ιατρική
· Γνωσιακή και Συμπεριφοριστική Θεωρία και Πράξη
· Ειδίκευση στη Διαπαιδαγώγηση Παιδιών και Εφήβων
· Εκπαίδευση στη Διαχείριση Χωρισμού – Διαζυγίου Γονέων

Διατέλεσα Διευθυντής της Εταιρείας για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Ενηλίκων,  υπεύθυνος σε δομές αποασυλοποίησης στην Αττική(ξενώνες και
προστατευμένα διαμερίσματα), της Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και ψυχικής Υγείας  καθώς και  εκπαιδευτής της θεραπευτικής ομάδας ,φοιτητών του τμήματος Ψυχολογίας της Παντείου και μεταπτυχιακών φοιτητών ,στα πλαίσια της πρακτικής τους άσκησης στις δομές Αττικής, της Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας. Υπήρξα για 15 χρόνια μέλος ομάδων Ψυχιατρικής υποστήριξης στο σπίτι, ασθενών σε πρώτο επεισόδιο ψύχωσης.

Κλινικός επόπτης υπό κατάρτιση ψυχολόγων και επαγγελματιών ψυχικής υγείας.

Το προσωπικό μου γραφείο λειτουργεί σε ένα περιβάλλον, όπου τηρείται το προσωπικό απόρρητο, με στόχο να μεταφέρω τα ευεργετήματα της ψυχοθεραπείας και της ψυχοδυναμικής ανάλυσης κοντά στον πολίτη.
Παροχή Υπηρεσιών:
· Ατομική ψυχοθεραπεία ενηλίκων
· Ατομική ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων
· Παρακολούθηση περιστατικών στο σπίτι, για ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης, είτε για ψυχικούς, είτε για οργανικούς λόγους
· Ατομική εποπτεία  επαγγελματιών ψυχικής υγείας
· Ομαδική εποπτεία και εκπαίδευση

Συνεργάζομαι σταθερά με ψυχιάτρους και γιατρούς άλλων ειδικοτήτων,  όταν κρίνω απαραίτητη τη φαρμακευτική αγωγή ή τον οργανικό έλεγχο.
Θεωρώ κύριο μέλημά μου, την ενημέρωση του κοινού και αυτό θα προσπαθήσω, είτε μέσα από την ιστοσελίδα μου, είτε με άρθρα σε έντυπα, ή με άμεση επαφή μέσω εκδηλώσεων, ημερίδων αλλά και συνεργασία με φορείς που μοιραζόμαστε κοινές ανησυχίες.

Μαρία Σκαρλάτου

Η Μαρία Σκαρλάτου είναι ψυχολόγος. Γεννήθηκε στη Λαμία.
Αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών στο Ρέθυμνο. Είναι τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων.

Έχει εκπαιδευτεί στη Συστημική και τη Βραχεία ψυχοθεραπεία. Εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχολόγος παρέχοντας υπηρεσίες ψυχικής υγείας, συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία.

Συνεργάζεται με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς πραγματοποιώντας εισηγήσεις και σεμινάρια.

Αρθρογραφεί συστηματικά καλύπτοντας θέματα ψυχολογίας με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού αναφορικά με την ψυχική υγεία.

Τον Ιανουάριο του 2021 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αποστακτήριο το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Από τη μια ζωή στην άλλη» το οποίο περιέχει μικρές καθημερινές ιστορίες από την άνοιξη του 2020.

Αναλυτικό βιογραφικό

Σκοπετέας Ιωάννης

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

O Ιωάννης Σκοπετέας είναι εκπ. Αναλυτής στην Ελληνική Εταιρεία Αναλυτικής Ομαδικής και Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας. Έχει ΜSc Ψυχολογίας από το University of East London/ Metropolitan College (2019) και τριετή μετεκπαίδευση στη Συμβουλευτική (Ψυχοδυναμικής κατεύθυνσης) στο Kέντρο Ψυχοθεραπείας μέσω των Τεχνών/Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο. Έχει παρακολουθήσει ετήσια και πολύμηνα σεμινάρια στα: ΕΠΕΚΕΙΝΑ, Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία, Ινστιτούτο Κλασικής Ψυχανάλυσης, Περί ψυχής, Το Έρμα, Kέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής.

Εργάζεται ως πανεπιστημιακός Καθηγητής (ΔΕΠ) σκηνοθεσίας και σεναριογραφίας (στο βαθμό του αναπληρωτή). Έχει δημοσιεύσει δεκάδες μονογραφίες και άρθρα για τον κινηματογράφο και έχει σκηνοθετήσει περισσότερα από 25 ντοκιμαντέρ για Μουσεία και πολιτιστικούς φορείς, καθώς και δεκάδες επαγγελματικά οπτικοακουστικά έργα (διαφημίσεις, εταιρικά, ταινίες μικρού μήκους). Οι τελευταίες του εργασίες ανιχνεύουν τα κοινά πεδία κινηματογράφου και ψυχοπαθολογίας.

Στυλιαρά Αφροδίτη

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Η Αφροδίτη Στυλιαρά σπούδασε στο Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει μετεκπαιδευτεί στην Ψυχαναλυτική θεωρία και πράξη, στο Πρόγραμμα & Επέκεινα – Ψυχαναλυτική Πράξη" και στην Αναπτυξιακή Ψυχοπαθολογία παιδιών και εφήβων, στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία, Ε.Κ.Π.Α. Επιπλέον, έχει συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά σεμινάρια με θέματα όπως η σχολική ψυχολογία, συμβουλευτική και διαχείριση συγκρούσεων. Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση σε δημόσια σχολεία στον τομέα της Ειδικής Αγωγής, στο Κέντρο Ημέρας της ΑΜΚΕ Ίασις και επί του παρόντος εργάζεται στο Κέντρο Διημέρευσης & Ημερήσιας Φροντίδας Α.μεΑ «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ», παρέχοντας υποστηρικτικές υπηρεσίες σε άτομα με νοητική υστέρηση και συνοδές ψυχικές διαταραχές.

Τρικαλιώτη Κασσιανή

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Σχολική Ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει εκπαιδευτεί στην Εκλεκτική Συμβουλευτική, στην Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία και στην Παιγνιοθεραπεία-Θεραπευτικό Παιχνίδι. Είναι μέλος του ΣΕΨ(Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων) και του PTI(Play Therapy International). Επί έξι έτη έχει υπάρξει επιστημονικός συνεργάτης στο Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Συμβουλευτικού Κέντρου Προληπτικής Ιατρικής του Δήμου Χαλανδρίου. Από το 2017 έως σήμερα εργάζεται στο Γραφείο Ψυχικής Υγείας Παιδιού, Εφήβου και Οικογένειας στο Δήμο Χαλανδρίου ως ψυχολόγος, υπάλληλος ΙΔΑΧ. Παράλληλα, διατηρεί ιδιωτικό γραφείο, όπου εργάζεται με ενήλικες, γονείς, εφήβους και παιδιά. Συντονίζει ομάδες γονέων και πραγματοποιεί ομιλίες, σχετικά με ποικίλα θέματα ψυχολογίας. Τέλος, έχει τις υπηρεσίες της στα Κοινωνικά Ιατρεία του Δήμου Χαλανδρίου.

Χατζής Κωνσταντίνος

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Ο Χατζής Κωνσταντίνος γεννήθηκε και διαμένει στην Αθήνα. Είναι κάτοχος πτυχίου Στατιστικής του Πανεπιστημίου Πειραιά, καθώς και Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Διαχείριση Κινδύνου από το Πανεπιστήμιο του Salford της Αγγλίας.

Ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ψυχολογία παρακολουθώντας την ενότητα σπουδών «Introduction to Psychology» του Πανεπιστημίου St. Margaret’s Episcopal School. Έχει πραγματοποιήσει τριετή εκπαίδευση στο πρόγραμμα «ΕΠΕΚΕΙΝΑ» – Ψυχαναλυτική Πράξη, με βασικό εισηγητή τον κ. Σάββα Μπακιρτζόγλου. Έχει συμμετάσχει σε εκπαιδευτικές εργασίες και σεμινάρια του προγράμματος ΕΠΕΚΕΙΝΑ, εστιάζοντας σε θέματα ψυχικής υγείας, όπως θεωρίες προσέγγισης τραύματος, ονειρογνωσία, διεργασίες του πένθους, κ.ά, τα οποία έχουν συμβάλει σημαντικά στην εμβάθυνσή του στην ψυχοδυναμική.

Συνέχισε την εκπαίδευσή του στο ΕΚΠΑ, παρακολουθώντας την ενότητα «Ψυχοθεραπεία: Θεωρία και Πράξη» και της Αρχαία Ελληνικής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Κατέχει τον τίτλο σπουδών «Psychoanalysis Diploma Course» από το Centre of Excellence. Βρίσκεται σε συνεχή ψυχοθεραπευτική εκπαίδευση, ενώ συμμετέχει σε βιωματικές αυτογνωστικές διαδικασίες ψυχοδυναμικής κατεύθυνσης.

Έχει παρακολουθήσει το διετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Άβατον”, Ψυχοδυναμική Κλινική της Ψυχοσωματικής Νόσου υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Γαληνός με εισηγητή τον ψυχίατρο-ψυχαναλυτή Σάββα Σαββόπουλο (ο κος Σαββόπουλος είναι διδάσκων αναλυτής της Ελληνικής ψυχαναλυτικής Εταιρείας, μέλος της Διεθνούς ψυχαναλυτικής Ένωσης και διδάσκων ψυχαναλυτής στο Ψυχοσωματικό Ινστιτούτο των Παρισίων- P. Marty).

Παράλληλα, παρακολουθεί θεραπευόμενους και συμμετέχει σε ομάδες μελέτης, λαμβάνοντας ατομική και ομαδική εποπτεία για την κλινική πρακτική του.

Συνεργάζεται με το δίκτυο Συν-ύπαρξη από τις αρχές του 2019. Η Συν-ύπαρξη είναι ένα δίκτυο αλληλεγγύης και ψυχολογικής υποστήριξης όπου συμμετέχουν λειτουργοί ψυχικής υγείας. Στόχος του δικτύου είναι η ενδυνάμωση του κοινωνικού ιστού και η αντιμετώπιση των συναισθημάτων φόβου και αδυναμίας σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο (https://syn-yparxi.gr/).

Στην ιδιωτική πρακτική του βλέπει έφηβους, μετέφηβους και ενήλικες σε ατομική ψυχοθεραπεία και προσφέρει συνεδρίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας μέσω τηλεφώνου και skype σε άτομα που ζουν εκτός Αθηνών