athnasaki-sofia

Αθανασάκη Σοφία, Ψυχολόγος

Απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Κατά την διάρκεια των σπουδών της ασκήθηκε επί έξι μήνες στο Ψ.Ν.Α Δαφνίου για την έρευνα και εκπόνηση της πτυχιακής της εργασίας.

Επιπροσθέτως ανέλαβε, επίσης επί εξάμηνο, την παρακολούθηση ενός τροφίμου του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Νοσημάτων των Μελισσίων με συχνότητα δύο συναντήσεων εβδομαδιαίως.

Έχει συμμετάσχει σε όλες στις βασικές εκπαιδευτικές εργασίες και σε τριήμερα σεμινάρια του προγράμματος “ΕΠΕΚΕΙΝΑ”-Ψυχαναλυτική Πράξη, επί διαφόρων θεματικών (όπως θεωρίες προσέγγισης τραύματος, ονειρογνωσία , διεργασίες του πένθους και άλλα) τα οποία έχουν συμβάλει σημαντικά στην εμβάθυνση της στην ψυχοδυναμική.

Έχει λάβει ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία και συμμετέχει σε συγγραφική ομάδα του Προγράμματος “ΕΠΕΚΕΙΝΑ” σχετικά με την προσέγγιση της γυναικείας σεξουαλικότητας μέσα από την λογοτεχνία.

Η Αναστασία Γαλακτίδου είναι Κλινική Κοινωνική Λειτουργός MSc – Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια και δουλεύει ψυχοθεραπευτικά και συμβουλευτικά με έφηβο και ενήλικο πληθυσμό. Σπούδασε Κοινωνική Λειτουργός στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και ειδικεύτηκε στον τομέα της ψυχικής υγείας πραγματοποιώντας την άσκησή της στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών “Δρομοκαΐτειο”. Έχει Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος Κοινωνικού Λειτουργού και είναι μέλος του ΣΚΛΕ – Συλλόγου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος.

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Συμβουλευτική Ψυχολογία και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό από το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.  Έχει πιστοποιηθεί στη χορήγηση και ερμηνεία σύγχρονων ψυχομετρικών εργαλείων προσωπικότητας και επαγγελματικού προσανατολισμού παίδων & ενηλίκων της Ison Psychometrica.

Είναι πιστοποιημένη σύμβουλος ψυχικής υγείας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του φαινομένου του εθισμού παιδιών και εφήβων στο διαδίκτυο, του Προγράμματος «Αριάδνη» από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού».Έχει ολοκληρώσει το Πρόγραμμα Ψυχοδυναμικής Ψυχοθεραπείας του Ψ.Ν.Α Δαφνίου και το Πρόγραμμα "Επέκεινα-Ψυχαναλυτική Πράξη", όπου διατελεί συνεργαζόμενο μέλος.Επί σειρά ετών μετεκπαιδεύτηκε και εξειδικεύτηκε στην Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Συντροφικής και Ενδοοικογενειακής Βίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στην Συναισθηματικά Εστιασμένη Θεραπεία Ζεύγους από το Ελληνικό Δίκτυο EFT (EFT-Greek Network).Παράλληλα, συνεχίζει την εκπαίδευσή της στην Ομαδική Ανάλυση και Θεραπεία Οικογένειας και Ζεύγους στην Ελληνική Εταιρεία Αναλυτικής Ομαδικής & Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας (ΕΕΑΟ&ΟΨ).Έχει κλινική εμπειρία σε δημόσιους φορείς ψυχικής υγείας (Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Π. Φαλήρου, ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο, Συμβουλευτικό Κέντρο Δήμου Χαλανδρίου) συμμετέχοντας στις διεπιστημονικές ομάδες διάγνωσης και θεραπείας.Επί 7 συνεχόμενα έτη εργάστηκε στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Χαλανδρίου, όπου διαχειρίστηκε πάνω από 800 περιστατικά γυναικών, παρέχοντας συνεδρίες συμβουλευτικής υποστήριξης σε γυναίκες που έχουν υποστεί κάποια μορφή κακοποίησης (ψυχολογική, σωματική, σεξουαλική, οικονομική) και σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν ψυχοπιεστικά / τραυματικά γεγονότα (π.χ. κρίσεις πανικού, απώλεια, διαζύγιο). Συγχρόνως, υλοποιεί εξωτερικές συνεργασίες (ΙΝΕ ΓΣΕΕ, ΠΑΝ/ΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ), σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού εφήβων και ενηλίκων, εναρμόνισης οικογενειακής/προσωπικής ζωής, επαγγελματικής εξουθένωσης και διαχείρισης εργασιακών σχέσεων.Έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό συνεδρίων-σεμιναρίων, έχει συμμετάσχει ως συγγραφέας στο επιστημονικό βιβλίο “Στρες. Προσωπική Ανάπτυξη και Ευημερία” και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε σχετικά περιοδικά. Παράλληλα έχει πραγματοποιήσει ομιλίες και βιωματικές δράσεις σε σχολεία για την πρόληψη της συντροφικής βίας.Επί του παρόντος προσφέρει υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής συμβουλευτικής και ψυχαναλυτικής ψυχοθεραπείας, δια ζώσης ή εξ’ αποστάσεως, κατόπιν ραντεβού.


anastasia-galaktidou

Γαλακτίδου Αναστασία, Msc Κλινική Κοινωνική Λειτουργός

Georgiadis D

Γεωργιάδης Δημήτρης (PhD)

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Πάτρα και τη Μασσαλία. Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Aldo Moro στο Μπάρι της Ιταλίας, στα Παιδαγωγικά και την Ψυχολογία, Διδάκτορας Παιδαγωγικής του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής & Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και μεταδιδακτορικός ερευνητής του Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε θέματα ένταξης προσφύγων και μεταναστών.

Έχει εξειδικευθεί σε θέματα Συμβουλευτικής / ψυχοθεραπείας και Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Παρακολούθησε:

• Κλινική βιωματική εκπαίδευση στην Ανοικτή Θεραπευτική Κοινότητα Γέφυρα (Ο.ΚΑ.ΝΑ.) πάνω σε θέματα τοξικοεξαρτήσεων.
• Εκπαίδευση στις Συστημικές Προσεγγίσεις στην Εκπαίδευση από το Εργαστήριο Οικολογικής – Συστημικής Παιδαγωγικής και Συμβουλευτικής του Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστημίου Πατρών με τη συμμετοχή του Κέντρου Συστημικής Θεραπείας.
• Εκπαίδευση στη Συστημική Αναπαράσταση στην Αγωγή και στην Εκπαίδευση από το Εργαστήριο Μονάδα Οικολογικής – Συστημικής Παιδαγωγικής και Συμβουλευτικής, Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστημίου Πατρών με τη συμμετοχή του Ελληνικού Ινστιτούτου Συστημικής Αναπαράστασης BERT HELLINGER.
• Κλινική βιωματική εκπαίδευση στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) στη Δυναμική της Ομάδας.
• Κλινική εκπαίδευση στη γνωσιακή ψυχοθεραπεία από το Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής Πάτρας.
• Εκπαίδευση στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό στο Εργαστήριο Πειραματικής Παιδαγωγικής του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ.
• Κλινική εκπαίδευση στο Νοσοκομείο Ημέρας και στην Ειδική Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Κοινωνικής Επανένταξης του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας.
• Κλινική εκπαίδευση σε θέματα που σχετίζονται με τον «Εθισμό από το Διαδίκτυο» στη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β' Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
• Κλινική Εκπαίδευση στη Χρήση και Κατάχρηση του Διαδικτύου στους Προδιαθεσιακούς Παράγοντες Κινδύνου μέσα από μια Θεραπευτική πρόταση του 18άνω.
• Εκπαίδευση στην Πολυπολιτισμική Συμβουλευτικής στο Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Κ.Ε.Π.).
• Εκπαίδευση στη Διαταραχή Μετατραυματικού στρες σε Προσφυγικό και Μεταναστευτικό Πληθυσμό.
• Εκπαίδευση στην Ψυχανάλυση από την Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρία Ελλάδος.

Εργάστηκε ως Σύμβουλος Σταδιοδρομίας στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας, Ναυπλίου και Περιστερίου, παρέχοντας ατομική και ομαδική Συμβουλευτικής με στόχο τη διευκόλυνση και υποστήριξη των εκπαιδευομένων για την είσοδο ή επανατοποθέτηση στην αγορά εργασίας.

Δίδαξε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών, στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Πατρών και στο Τμήμα Διοίκησης Κοινωνικών - Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και Οργανώσεων στο Μεσολόγγι.

Το 2009 διορίστηκε ως τακτικός μόνιμος υπάλληλος στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Χαλανδρίου του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών Γ. Γεννηματάς. Αντικείμενο της εργασίας του ήταν η εκπαίδευση εφήβων και ενηλίκων με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και κλινικές διαταραχές, Συμβουλευτική και ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός.

Δίδαξε στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Αθήνας τα μαθήματα 'Συμβουλευτική και Επαγγελματικός Προσανατολισμός', 'Μεθοδολογία Εκπαιδευτικής Έρευνας', 'Πολιτική Οικονομία και ΣΥΠ', 'Συμβουλευτική Ψυχολογία και Συμβουλευτική στη Δια βίου Ανάπτυξη'.

Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών 'Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση', το μάθημα 'Ψυχομετρικά Εργαλεία στην Ειδική Αγωγή'.

Έχει δημοσιεύσει πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια με κριτές στα ελληνικά, αγγλικά, ιταλικά και γερμανικά και έχει εκδώσει μελέτες σχετικά με τη Συμβουλευτική και την ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Τα ερευνητικά – επιστημονικά του ενδιαφέροντα είναι: εκπαίδευση και κοινωνικές ανισότητες, κοινωνικός αποκλεισμός, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ρατσισμός και συμβουλευτική. Από το 2023  εκπαιδεύεται στο ψυχοδυναμικό ψυχαναλυτικό μοντέλο στο Πρόγραμμα ΕΠΕΚΕΙΝΑ-Ψυχαναλυτική Πράξη.

Αυτή την περίοδο εργάζεται στη Μετανάστευση και ειδικότερα στο κομμάτι των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.


Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Συμβουλευτική και Αναπτυξιακή Ψυχολογία στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.

Έχει μετεκπαιδευτεί στην κλινική ψυχοπαθολογία και την ψυχαναλυτική θεωρία και ψυχοθεραπεία. Συνεχίζει την εκπαίδευσή της στην ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία παρακολουθώντας σεμινάρια και συμμετέχοντας σε ομάδες μελέτης και εποπτείας. Βρίσκεται σε μακρόπνοη ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία και λαμβάνει ατομική και ομαδική εποπτεία για την κλινική πρακτική της.

Έχει εργαστεί ως επιστημονική συνεργάτιδα σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, όπως το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής – ΕΠΙΨΥ (Κέντρο Ψυχικής Υγείας, Γραμμή Βοήθειας για την Κατάθλιψη), η Β’ Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «Π & Α Κυριακού» (Μονάδα Εφηβικής Υγείας), και ο Σύλλογος Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία – ΣΟΨΥ (Κέντρο Ημέρας). Είναι μέλος, σύμβουλος εκπαίδευσης και εισηγήτρια στο Πρόγραμμα «Επέκεινα» – Ψυχαναλυτική Πράξη.

Στην ιδιωτική πρακτική της βλέπει μετέφηβους και ενήλικες σε ατομική ψυχοθεραπεία, οργανώνει ομαδικά βιωματικά εργαστήρια, και συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα.

Dieti-elena

Διέτη Έλενα, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, MSc

Eptaimeros3

Επταήμερος Μιχάλης, Ψυχολόγος

Ο Μιχάλης Επταήμερος είναι Ψυχολόγος, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κρήτης και κατέχει Μεταπτυχιακούς Τίτλους στην Ψυχολογία της Υγείας (University of Surrey) καθώς και στην Προαγωγή ψυχικής υγείας και Πρόληψη ψυχιατρικών διαταραχών (Ιατρική Σχολή Αθηνών), ενώ έχει εκπαιδευτεί και στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία στην Ε.Ε.Θ.Σ. και τη παρούσα φάση εκπαιδεύεται στη Ψυχαναλυτική Σκέψη και Πρακτική στο πρόγραμμα «Επέκεινα». Είναι πιστοποιημένος συντονιστής Ομάδων Γονέων σύμφωνα με το εξελικτικό σύστημα της Μαρίας Χουρδάκη, καθώς και με το μοντέλο ‘Good Enough Parenting’ των John & Karen Louis.

Έχει συνεργαστεί με δημόσιους φορείς – Μ.Κ.Ο. όπως: η Ε.ΨΥ.Π.Ε., η Μ.Κ.Ο. ‘Κλίμακα’, το κέντρο συμβουλευτικής ενηλίκων ‘Διάβαση’ και εφήβων ‘Στροφή’ του οργανισμού ΚΕ.Θ.Ε.Α., τα ψυχιατρικά νοσοκομεία ‘Αιγινήτειο’ και ‘Δρομοκαϊτειο’ και με το Κέντρο Ψυχολογικής Υποστήριξης του Δήμου Ρεθύμνης.

Ιδιωτεύει ως ψυχολόγος από το 2013 και έχει εργαστεί για 6 χρόνια ως ψυχολόγος προσφέροντας παράλληλη στήριξη σε παιδιά με μαθησιακές διαταραχές στο Σχολείο Αμερικάνικης Παροικίας Αθηνών. Επίσης, έχει συντονίσει ομάδες γονέων σε σχολεία του Βόρειου Τομέα Αττικής και είναι διδάσκων στο τμήμα Ψυχολογίας προπτυχιακών (διδάσκει το μάθημα Ψυχολογία της Ψυχικής Υγείας) και μεταπτυχιακών σπουδών και επόπτης πτυχιακών εργασιών στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών.

Μ.Α. in Counselling Psychology - KEELE UNIV. - ENGLAND,
M.A. in integrative Psychotherapy with psychoanalytic emphasis, European Certificate of Psychotherapy holder (ECP-EAP)      
                                        

• Γεννήθηκε στα Άνω Πατήσια του Δήμου Αθηναίων και ζει, εργάζεται στο Μαρούσι Αττικής
 Αποφοίτησε  από τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια σχολεία Εκάλης

Διαθέτει:
• Β.Α. Ψυχολογίας από το  Deree College-Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδας,
• Μ.Α. Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, από το Keele Univ. England,
• Μ.Α. Συνθετικής Ψυχοθεραπείας - European Association For Psychotherapy (EAP).
• Μετεκπαιδευτικά διπλώματα/ επιμόρφωση, από το Ε.ΠΙ.ΨΥ, τον Ο.ΚΑ.ΝΑ. και το ΚΕ.Θ.Ε.Α., στην πρόληψη κατά της χρήσης ψυχοτρόπων ουσιών (Ναρκωτικών) και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων παιδιών του Δημοτικού ως πρόληψη κατά της χρήσης ουσιών. Από το ΙΔΕΚΕ Υπ. Παιδείας (νυν ΚΕΔΙΒΙΜ), εκπαίδευση στη Συμβουλευτική Γονέων & Ευαισθητοποίηση της Οικογένειας
• τ. Eπιστημονική Υπεύθυνη/Συντονίστρια Ομάδων Σχολών Γονέων Δήμου Λεβαδέων-Βοιωτία (2000-2003).
• Εργάζεται ιδιωτικά από το 1996 έως και σήμερα, με έδρα στην Αγία Φιλοθέη Αμαρουσίου, παρέχοντας υπηρεσίες  ψυχικής υγείας, σε ενήλικες, γονείς, εφήβους και παιδιά 8χρ.+, στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Παράλληλα με την Αθήνα, δραστηριοποιήθηκε ως ιδιώτης στην πόλη της Λιβαδειάς, Βοιωτία, μεταξύ 2001-2017,  παρέχοντας υπηρεσίες ψυχικής υγείας. 

• Αξιοποιώντας την  τεχνολογία,  παρέχει  εξ αποστάσεως, διαδικτυακές  συνεδρίες - σε έλληνες   και  αλλοδαπούς (στα αγγλικά), εντός  και εκτός Ελλάδας.
• (Εθελοντικά) Συνεργασία  από το 2020, με την εθνική τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής  & ψυχοκοινωνικής υποστήριξης για τον κορωνοϊό, 10306, υπό την επιστημονική ευθύνη της  Α'  Ψυχιατρικής Κλινικής Αιγινητείου Νοσ. (ΕΚΠΑ) &  του Υπουργ. Υγείας - τομέα Δημόσιας  Υγείας.
*(Εθελοντικά) Συνεργασία ως μέλος του επιστημονικού προσωπικού από το 2021, Δημοτικά Ιατρεία Φιλοθέης Ψυχικού, Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία.
• Ενδιαφέροντά της είναι η προσφορά στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο, στην προστασία των ζώων, αλλά  και στη διατήρηση της Ελληνικής παράδοσης, ηθών και εθίμων της πατρίδας της, της Ελλάδας.
Δίνει συχνά ομιλίες και σεμινάρια σε σχολεία ή άλλα ιδρύματα, σε θέματα διαπαιδαγώγησης και ψυχολογίας, επί επίκαιρων θεμάτων ή διαχρονικών προβληματισμών  που απασχολούν την κοινωνία, σχετίζονται  δε, με τις αγωνίες, τις ανάγκες και την επιθυμία ανάπτυξης του δυναμικού κάθε   ανθρώπου.

Έχει διατελέσει  επί σειρά ετών, εκλεγμένο μέλος και Γεν. Γραμματέας των Δ.Σ. του σωματείου Επαγγελματιών Συμβούλων Ψυχικής Υγείας, Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής.  Αποτελεί μέλος σε εθελοντικές οργανώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Προσέφερε τις υπηρεσίες της ως εθελόντρια, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

• Περισσοτερα στην ιστοσελίδα της www.psychiki-ygeia.gr
όπως και σε όλα τα  social media "Ψυχική Υγεία - Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία Ελευθερία Έρη Κεχαγιά"

Kechagia-Eri2

Ελευθερία-Έρη Κεχαγιά, Ψυχοθεραπεύτρια - Σύμβουλος Οικογένειας - Εκπαιδεύτροα Ομάδων Σχολών Γονέων και Συμβουλευτικής Ευαισθητοποίησης της Οικογένειας

Bibi2

Ακριβή (Βιβή) Κοπανιτσάνου, Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια

Η Ακριβή (Βιβή) Κοπανιτσάνου είναι πιστοποιημένη Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια (ECP-h) με Μεταπτυχιακό τίτλο στην Παιδοψυχολογία (M. Sc.) και Πτυχιακές σπουδές στην Εκπαίδευση (EKΠΑ).

Έχει συνεργαστεί με δημόσιους φορείς, παρέχοντας εικαστική ψυχοθεραπεία είτε με τη μορφή ατομικών συνεδριών, είτε συντονίζοντας ομάδες παιδιών και ενηλίκων. Πιο συγκεκριμένα, εργάστηκε στο Κέντρο Ημέρας της μονάδας ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και υποστήριξης ενηλίκων με σοβαρή ψυχική νόσο (Σ.Ο.Ψ.Υ. Βύρωνα), στο Ίδρυμα παιδικής προστασίας Παιδόπολη «Άγιος Ανδρέας» και στην Ιατροπαιδαγωγική Υπηρεσία του ΕΚΕΨΥΕ Πειραιά.

Σήμερα, ιδιωτεύει, εντρυφώντας σε πρώιμα τραύματα και τις συμπεριφορικές τους εκδηλώσεις, όπως τα θέματα ταυτότητας, οι διατροφικές διαταραχές, οι εξαρτήσεις κ. ά. μετερχόμενη την δυνάμει αποτελεσματική χρήση της τέχνης στη θεραπευτική διαδικασία. Η διπλωματική της διατριβή αφορά στη χρήση της προσωπογραφίας ως μέσου προαγωγής της αίσθησης της ταυτότητας στη θεραπεία με παιδιά σχολικής ηλικίας. Εποπτεύεται από τον Σάββα Μπακιρτζόγλου και πιστεύει στη σημασία της συνεχόμενης κατάρτισης στη διαδρομή ενός θεραπευτή. Εργάζεται στην εκπαίδευση και συμμετέχει σε συλλογικές δράσεις για την ανάπτυξη της εικαστική ψυχοθεραπείας.

Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων, με μεταπτυχιακό (ΜΒΑ) στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, στο Kingston University/ICBS, το 2003.

Οι μεταπτυχιακές της σπουδές στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία ολοκληρώθηκαν το 2016, στο Κέντρο Τέχνης και Ψυχοθεραπείας/EAP. Κλινική άσκηση, διάρκειας 5 ετών, πραγματοποιήθηκε σε δημόσιες δομές ψυχικής υγείας ενηλίκων και σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Από το 2017 παράλληλα με το ιδιωτικό της γραφείο έχει αναπτύξει συνεργασίες με Υπηρεσίες Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας Δήμων, Συλλόγους Γονέων Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Συλλόγους και Κέντρα Υποστήριξης Γυναικών, σε Αθήνα και Τήνο.

Βραβεύτηκε από το Ε.Β.Ε.Α. (Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών) ως Μέντορας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Implement και από το Education Leaders Awards 2020 για το Πρόγραμμα Δημιουργικής Ανάπτυξης μέσω Ζωγραφικής (Art as Therapy) «Η Εικόνα του Κόσμου μου».

Είναι συνεργαζόμενο μέλος του Προγράμματος “Επέκεινα”- Ψυχαναλυτική Πράξη, και έχει πραγματοποιήσει εισηγήσεις και βιωματικά εργαστήρια εικαστικής ψυχοθεραπείας σε συνέδρια και ημερίδες.

Kouroukli2

Σοφία Κουκουρλή, Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια

kousta2

Δανάη Κούστα, Ψυχολόγος

Η Δανάη Κούστα είναι ψυχολόγος, πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου της Ιατρικής Σχολής Αθηνών πάνω στην «προαγωγή της ψυχικής υγείας - πρόληψη ψυχιατρικών διαταραχών». Έχει εκπαιδευτεί στην Ψυχαναλυτική Θεωρία και Πρακτική στo πρόγραμμα «Επέκεινα- Ψυχαναλυτική Πράξη.

Επίσης, έχει ασκήσει επιστημονικό έργο στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο ως εξωτερική συνεργάτης της Μονάδας Διαταραχών Προσωπικότητας και του Ψυχολογικού Εργαστηρίου. Τώρα εργάζεται ως σχολική ψυχολόγος και παράλληλα ασκεί κλινική πρακτική ιδιωτικά.

Η Ελένη Μακρογιάννη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Είναι Ψυχολόγος - Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια και Δραματοθεραπεύτρια και εργάζεται ψυχοθεραπευτικά και συμβουλευτικά με ενήλικο πληθυσμό, γονείς και εφήβους.

Το 1990, ξεκίνησε την φοίτησή της στο Τμήμα Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής - Ψυχολογίας με κατεύθυνση Ψυχολογία, της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, την οποία ολοκλήρωσε το 1996.
Παράλληλα με τις σπουδές της στην ψυχολογία, ολοκλήρωσε τις μουσικές σπουδές της σαν πιανίστα καθώς και την εκπαίδευσή της στην επαγγελματική μετάφραση από το I. F. A. - InstitutFrancais d’ Athenes,  σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου - UniversitedeStrasbourg, λαμβάνοντας το Δίπλωμα Δίγλωσσης Μετάφρασης - DiplomedeTraducteurBilingue.

Το 2001, εισήχθη με κατατακτήριες εξετάσεις στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, του οποίου είναι, επίσης, πτυχιούχος.
Έχει άδεια άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου και είναι μέλος του Σ.Ε.Ψ - Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων.
Είναι κάτοχος του μετεκπαιδευτικού διπλώματος τετραετούς εκπαίδευσης στην Δραματοθεραπεία από το Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας “ΑΙΩΝ” και είναι μέλος της Ε. Δ. Π. Ε. - Ένωσης Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδος.
Εχει ολοκληρώσει την τριετή εκπαίδευση στην Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία από το ΨΝΑ - Δαφνί.
Επίσης, έχει εξειδικευτεί σε θέματα διαχείρισης του τραύματος μέσα από την εκπαίδευσή της στο StoryPlay, μια πολυπολιτισμική προσέγγιση βασισμένη στην ψυχική ανθεκτικότητα μέσα από την παιγνιοθεραπεία και την αφήγηση ιστοριών.
Τελευταία, εκπαιδεύτηκε στην Διεργασία της Συγκινησιακά Εστιασμένης Θεραπείας Ζεύγους - E.F.T. (Ελληνικό Δίκτυο).

Η κλινική της εμπειρία ξεκινά από το 1998 έως και σήμερα συμμετέχοντας παράλληλα σε διεπιστημονικές ομάδες θεραπείας και εποπτείας.
Είναι πιστοποιημένη Ψυχοθεραπεύτρια - Δραματοθεραπεύτρια από την E. A. P. - EuropeanAssociationofPsychotherapy καθώς και την Ε. Ε. Ψ. Ε. - Εθνική Εταιρεία Ψυχοθεραπείας Ελλάδος.
Εχει συμμετάσχει σε ημερίδες και συνέδρια με ομιλίες της και βιωματικά εργαστήρια.
Είναι εξωτερική συνεργάτης του Ινστιτούτου “ΑΙΩΝ” σε θέματα εκπαίδευσης και κλινικής εποπτείας.
Εχει λάβει μέρος σαν δραματοθεραπεύτρια, στο ντοκιμαντέρ “Τώρα κάνω όνειρα” στο πλαίσιο της διαδικασίας της ψυχολογικής απεξάρτησης από ουσίες στο Ψ. Ν. Α. - Δαφνί.
Παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής, ψυχοδυναμικής ψυχοθεραπείας και δραματοθεραπείας κατόπιν ραντεβού.
ΜΑΚΡΟΓΙΑΝΝΗ PHOTO-modified
Ελένη Μακρογιάννη, Ψυχολόγος - Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια και Δραματοθεραπεύτρια
Malli2

Μάλλη Στέλλα, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας CTRC - Ψυχοθεραπεύτρια MSc

Σπούδασε στο TAKING FLIGHT INTERNATIONAL, θεραπεία τραύματος και μετατραυματικής διαταραχής. Πιστοποιήθηκε απο τον διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό CCPC GLOBAL ώστε να αξιολογεί και να προσφέρει κατάλληλες παρεμβάσεις για άτομα, ομάδες,οικογένειες και κοινότητες που έχουν ανάγκη να θεραπεύσουν τις σωματικές, συναισθηματικές, ψυχικές και πνευματικές επιπτώσεις των τραυματικών τους εμπειριών. Στο διάστημα των σπουδών μου, ασκήθηκε επί 4ετίας στο Γ.Ν.Π.Π στο τμήμα παιδοψυχιατρικής. Ανέλαβε περιστακά σε βραχυχρόνια και μακροχρόνια θεραπεία,με παράλληλη εποπτεία και εκπαίδευση από παιδοψυχιατρους επιμελητές της κλινικής.

Έχει ολοκληρώσει το ετήσιο πρόγραμμα Ψυχοδυναμικής Ψυχοθεραπείας του Ψ.Ν.Α ∆αφνίου για άτομα με εθισμούς και εξαρτήσεις. Έχει μετεκπαιδευτεί στην κλινική ψυχολογία και παιδοψυχιατρική με εξιδεικευμένη πιστοποίηση,απο το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακή εκπαίδευση στις κλινικές δεξιότητες με βάση το γνωσιακό αναλυτικό μοντέλο(CAT) και την σχεσιακή ψυχοθεραπεία/ψυχανάλυση. Ολοκληρώνει επίσης το 3ο έτος μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στην Εφαρµοσµένη και Θεωρητική Ειδίκευση της Οµαδικής Ψυχοθεραπείας κατά Irvin Yalom και τα Σχεσιακά Δυναµικά της Οµάδος.

Συνεχίζει την εκπαίδευσή της στην ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία, παρακολουθώντας τον ετήσιο κύκλο μαθημάτων και συμμετέχοντας σε ομάδες μελέτης και εποπτείας στο ΕΠΕΚΕΙΝΑ. Βρίσκεται σε μακρόπνοη ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία ατομική και ομαδική και συμμετέχει σε διαδικτυακό large group,της Αμερικάνικης,Αγγλικής,Ινδικής και ΙΣΟΨ ένωσης, ομαδικών αναλυτών.

Επιστημονικό Μέλος της Διεθνούς Σχεσιακής ψυχανάλυσης και Ψυχοθεραπείας (IARPP), της AGPA (American Group Psychotherapy) και του ΚΕ.Μ.Ε(Κέντρο μελέτης εγκλήματος).

Σπούδασε τα "Περί την επιστήμην της Ψυχολογίας" στα Πανεπιστήμια του Βελιγραδίου και των Ιωαννίνων.  Ορμώμενος από την αγάπη του για την Ψυχολογία και κατανοώντας τα πάθη των ανθρώπων και την τραγικότητα της ανθρώπινης φύσης προσεγγίζει με σεβασμό, ενσυναίσθηση κι ευαισθησία τις ζωές των θεραπευμένων του.  Έχει εκπαιδευτεί στην Οικογενειακή Θεραπεία ακολουθώντας την Ομαδικοαναλυτική προσέγγιση στο Ινστιτούτο Ομαδικής Ανάλυσης Αθηνών καθώς και στο Ψυχόδραμα (κατά J.Moreno) στο Ινστιτούτο Ψυχοδράματος Αθηνών με δασκάλα του την ίδια την μαθήτρια και συνεχίστρια του έργου του, Marcia Karp.

Η Συμβουλευτική και η Προπονητική Ζωής, η Παιδοψυχολογία, η Ηγεσία Μονάδων Υγείας και ΜΚΟ, η Ειδική Αγωγή και δραστηριοποίηση των ΑμεΑ, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα συμπληρώνουν τις εξειδικεύσεις του σε πλαίσια τυπικής μάθησης.

Με ιδιαίτερη ζέση επιμελήθηκε της δικής του θεραπείας και οι εποπτείες του διεξήχθησαν από τους πλέον έμπειρους θεραπευτές και σε εντατικό βαθμό.

Έχει λάβει μέρος σαν Εισηγητής σε τέσσερα Πανελλήνια Συνέδρια Ψυχολογίας, Παιδοψυχολογίας και Ειδικής Αγωγής καθώς και σε ένα Παγκόσμιο Συνέδριο Οικογενειακής θεραπείας. Σαν μαθητευόμενος ασκήθηκε στον Ξενώνα "Νέα Αρχή" στα Ιωάννινα με ασθενείς από το ψυχιατρείο Κέρκυρας στα πλαίσια της αποασυλοποίησης τους, στο ΙΚΑ Ιωαννίνων και εθελοντικά πρόσφερε θεραπευτικό κι εκπαιδευτικό έργο σε πολλά προσφυγικά camps.

Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος, θεραπευτής και εκλεγμένο μέλος του Δ. Σ. του Σοφψυ Ιωαννίνων με καθοριστική συμβολή στην δημιουργία του "ΚΟΙΝΣΕΠ ΘΥΑΜΙΣ" όπου άνθρωποι με ψυχικές δυσκολίες εργάζονται και συμμετέχουν στην πορεία της αυτονομίας και της ανεξαρτητοποίησής τους.

Έχει υπηρετήσει σαν επαγγελματίας Ψυχολόγος/Ψυχοθεραπευτής στο δημόσιο τομέα για διάστημα δέκα ετών και εδώ και τέσσερα χρόνια διατηρεί δικό του χώρο στα Ιωάννινα και τον τελευταίο χρόνο στην Αθήνα όπου εμπιστεύονται την Ψυχοθεραπευτική του εργασία έφηβοι, ενήλικοι, οικογένειες, ζευγάρια και κάθε άνθρωπος που προσβλέπει στην προσωπική του ανάπτυξη.

Miriounis2

Μυριούνης Μάνθος, Ψυχολόγος

papagianni

Παπαγιάννη Αλεξάνδρα, Ψυχολόγος

Σπούδασε Ψυχολογία( Bachelor & Msc) στη Μ.Βρετανία (Milton Keynes). Συνέχισε τις σπουδές της στο ΕΚΠΑ για την απόκτηση ισοτιμίας και αντιστοιχίας των τίτλων, καθώς και για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Εκπαιδεύτηκε στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία καθώς και στον συντονισμό ομάδων. Εκπαιδεύεται στην Ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία παρακολουθώντας της ομάδες μελέτης και εποπτείας του ΕΠΕΚΕΙΝΑ παράλληλα με την προσωπική της ψυχαναλυτική θεραπεία. '

Εχει παρακολουθήσει επίσης το ετήσιο σεμινάριο της Ομαδικής Αναλυτικής Θεραπείας από το ΕΔΟΑ. Συνεργάστηκε για 3 έτη με την ΕΠΑΨΥ , συμμετέχοντας στην υλοποίηση ατομικών θεραπευτικών πλάνων ατόμων με σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας, στο συντονισμό βιωματικών ασκήσεων με τα άτομα της δομής, καθώς και στην πολυκλαδική θεραπευτική ομάδα. Είναι μέλος της BPS (British Psychological Society).

Απόφοιτη τμήματος Συμβουλευτικής Ψυχολογίας Derby University HND Counseling and Psychology. Έχει εκπαιδευτεί στο ψυχοδυναμικό ψυχαναλυτικό μοντέλο στο Πρόγραμμα ΕΠΕΚΕΙΝΑ Ψυχαναλυτική Πράξη παράλληλα με την πολυετή προσωπική της ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία.

Συνεργάζεται με το Κέντρο Πρόληψης Γλυφάδας (ΚΕ.ΠΡ.Α.Γ.ΕΑ) παρέχοντας συμβουλευτική υποστήριξη σε άτομα που το έχουν ανάγκη και συμμετέχει σε σειρά βιωματικών σεμιναρίων με στόχο την εμβάθυνση και αυτογνωσία.

Απόφοιτη Εμπορικού Κολεγίου St George.

Κάτοχος Πτυχίου Πιάνου. Διδάσκει επί σειρά ετών παιδιά και ενήλικες.

Paraskevopoulou2

Παρασκευοπούλου Χελέντια, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

roumpi

Ρουμπή Πηνελόπη, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

proubi@gmail.com

Σπούδασε Οικονομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Συμβουλευτική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Derby της Αγγλίας.

 Έχει εκπαιδευτεί στο ψυχοδυναμικό ψυχαναλυτικό μοντέλο στο Πρόγραμμα ΕΠΕΚΕΙΝΑ Ψυχαναλυτική Πράξη παράλληλα με την πολυετή προσωπική της ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία.

Συνεργάστηκε με το Θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων Μελισσίων, παρέχοντας συμβουλευτική υποστήριξη σε άτομα που το έχουν ανάγκη. Στην ιδιωτική πρακτική της βλέπει ενήλικες σε ατομική ψυχοθεραπεία.

Έχει παρακολουθήσει ετήσια και πολύμηνα σεμινάρια στα: ΕΠΕΚΕΙΝΑ, Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία, Περί ψυχής, Κέντρο Παιδιού και Εφήβου ενώ έχει μετεκπαιδεύτεί στην Ψυχογηριατρική και Ευαισθητοποίηση στην Άνοια από την Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία.

Αγαπάει την ανάγνωση βιβλίων, ενώ επί συναπτά έτη έχει παρακολούθησει σεμινάρια συγγραφής, παραμυθιού, παιδικού βιβλίου,  μυθιστορήματος αλλά και θεραπευτικής γραφής από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου.

Πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στις Κλινικές Δεξιότητες με βάση το Γνωσιακό Αναλυτικό μοντέλο (CAT) και στην Σχεσιακή Ψυχοθεραπεία/Ψυχανάλυση (Relational Psychotherapy/Psychoanalysis). Επιστημονικό Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης και Ψυχοθεραπείας (IARPP). Μέλος ετήσιων κύκλων των εκπαιδευτικών προγραμμάτων Επέκεινα -  Ψυχαναλυτική Πράξη.

Συμμετοχή σε εξειδικευμένα σεμινάρια στο Ινστιτούτο Σχεσιακής και Ομαδικής θεραπείας σε συνεργασία με το Yalom Institute USA, σε συνέδρια της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας, σε πανεπιστημιακά συνέδρια και σε εκπαιδευτικά προγράμματα Νοσοκομείων (Σισμανόγλειο, Ευαγγελισμός, Δρομοκαΐτειο).

Από το 2014 ασκεί ατομική Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία ενήλικων ως ιδιώτης Ψυχολόγος.

Sampalou2

Σαμπάλου Παναγιώτα, Ψυχολόγος

ΣΕΦΕΡΙΑΔΗΣ2

Δημήτρης Σεφεριάδης, Ψυχολόγος

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής, απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου και μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων Α.Μ. 1393.

Απασχολείται στο χώρο της ψυχικής υγείας 30 χρόνια ανελλιπώς.
Πιστοποίηση EuroPsy Basic Ευρωπαϊκό Μητρώο Ψυχολόγων της EFPA. Η πιστοποίηση αφορά την κλινική και εκπαιδευτική ψυχολογία. Έχει 9 έτη προσωπικής ψυχαναλυτικής ψυχοθεραπείας και συνεχή εκπαίδευση σε ψυχαναλυτικά εκπαιδευτικά σεμινάρια και μεταπτυχιακά εκπαιδευτικά προγράμματα, καθώς επίσης και για 4 έτη θεωρητικά μαθήματα και 6 έτη ατομική ψυχαναλυτική εποπτεία.  

Συμπληρωματική εκπαίδευση στο :
· Εθνικό  Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
· Εξειδικευμένη εκπαίδευση στην Ιατρική Ψυχολογία - Ψυχοσωματική Ιατρική
· Γνωσιακή και Συμπεριφοριστική Θεωρία και Πράξη
· Ειδίκευση στη Διαπαιδαγώγηση Παιδιών και Εφήβων
· Εκπαίδευση στη Διαχείριση Χωρισμού - Διαζυγίου Γονέων

Διατέλεσε Διευθυντής της Εταιρείας για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Ενηλίκων,  υπεύθυνος σε δομές αποασυλοποίησης στην Αττική(ξενώνες και προστατευμένα διαμερίσματα), της Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και ψυχικής Υγείας  καθώς και  εκπαιδευτής της θεραπευτικής ομάδας, φοιτητών του τμήματος Ψυχολογίας της Παντείου και μεταπτυχιακών φοιτητών, στα πλαίσια της πρακτικής τους άσκησης στις δομές Αττικής, της Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας. Υπήρξε για 15 χρόνια μέλος ομάδων Ψυχιατρικής υποστήριξης στο σπίτι, ασθενών σε πρώτο επεισόδιο ψύχωσης. Κλινικός επόπτης υπό κατάρτιση ψυχολόγων και επαγγελματιών ψυχικής υγείας.

Το προσωπικό του γραφείο λειτουργεί σε ένα περιβάλλον, όπου τηρείται το προσωπικό απόρρητο, με στόχο να μεταφέρει τα ευεργετήματα της ψυχοθεραπείας και της ψυχοδυναμικής ανάλυσης κοντά στον πολίτη.
Παροχή Υπηρεσιών:
· Ατομική ψυχοθεραπεία ενηλίκων
· Ατομική ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων
· Παρακολούθηση περιστατικών στο σπίτι, για ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης, είτε για ψυχικούς, είτε για οργανικούς λόγους
· Ατομική εποπτεία  επαγγελματιών ψυχικής υγείας
· Ομαδική εποπτεία και εκπαίδευση

Συνεργάζεται σταθερά με ψυχιάτρους και γιατρούς άλλων ειδικοτήτων,  όταν κρίνεται απαραίτητη η φαρμακευτική αγωγή ή ο οργανικός έλεγχος. Θεωρεί κύριο μέλημά του, την ενημέρωση του κοινού, είτε μέσα από την ιστοσελίδα του, είτε με άρθρα σε έντυπα, ή με άμεση επαφή μέσω εκδηλώσεων, ημερίδων αλλά και σε συνεργασία με φορείς με κοινές ανησυχίες.

Η Μαρία Σκαρλάτου είναι ψυχολόγος. Γεννήθηκε στη Λαμία. Αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών στο Ρέθυμνο. Είναι τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων.

Έχει εκπαιδευτεί στη Συστημική και τη Βραχεία ψυχοθεραπεία. Εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχολόγος παρέχοντας υπηρεσίες ψυχικής υγείας, συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία.

Συνεργάζεται με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς πραγματοποιώντας εισηγήσεις και σεμινάρια.

Αρθρογραφεί συστηματικά καλύπτοντας θέματα ψυχολογίας με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού αναφορικά με την ψυχική υγεία. Τον Ιανουάριο του 2021 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αποστακτήριο το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Από τη μια ζωή στην άλλη» το οποίο περιέχει μικρές καθημερινές ιστορίες από την άνοιξη του 2020.

Αναλυτικό βιογραφικό

Skarlatou2

Μαρία Σκαρλάτου, Ψυχολόγος

Skopeteas2

Σκοπετέας ΙωάννηςΑναλυτής στην Ελληνική Εταιρεία Αναλυτικής Ομαδικής και Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας

O Ιωάννης Σκοπετέας είναι εκπ. Αναλυτής στην Ελληνική Εταιρεία Αναλυτικής Ομαδικής και Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας. Έχει ΜSc Ψυχολογίας από το University of East London/ Metropolitan College (2019) και τριετή μετεκπαίδευση στη Συμβουλευτική (Ψυχοδυναμικής κατεύθυνσης) στο Kέντρο Ψυχοθεραπείας μέσω των Τεχνών/Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο. Έχει παρακολουθήσει ετήσια και πολύμηνα σεμινάρια στα: ΕΠΕΚΕΙΝΑ, Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία, Ινστιτούτο Κλασικής Ψυχανάλυσης, Περί ψυχής, Το Έρμα, Kέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής.

Εργάζεται ως πανεπιστημιακός Καθηγητής (ΔΕΠ) σκηνοθεσίας και σεναριογραφίας (στο βαθμό του αναπληρωτή). Έχει δημοσιεύσει δεκάδες μονογραφίες και άρθρα για τον κινηματογράφο και έχει σκηνοθετήσει περισσότερα από 25 ντοκιμαντέρ για Μουσεία και πολιτιστικούς φορείς, καθώς και δεκάδες επαγγελματικά οπτικοακουστικά έργα (διαφημίσεις, εταιρικά, ταινίες μικρού μήκους). Οι τελευταίες του εργασίες ανιχνεύουν τα κοινά πεδία κινηματογράφου και ψυχοπαθολογίας.

Η Αφροδίτη Στυλιαρά σπούδασε στο Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει μετεκπαιδευτεί στην Ψυχαναλυτική θεωρία και πράξη, στο Πρόγραμμα & Επέκεινα - Ψυχαναλυτική Πράξη" και στην Αναπτυξιακή Ψυχοπαθολογία παιδιών και εφήβων, στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία, Ε.Κ.Π.Α. Επιπλέον, έχει συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά σεμινάρια με θέματα όπως η σχολική ψυχολογία, συμβουλευτική και διαχείριση συγκρούσεων.

Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση σε δημόσια σχολεία στον τομέα της Ειδικής Αγωγής, στο Κέντρο Ημέρας της ΑΜΚΕ Ίασις και επί του παρόντος εργάζεται στο Κέντρο Διημέρευσης & Ημερήσιας Φροντίδας Α.μεΑ «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ», παρέχοντας υποστηρικτικές υπηρεσίες σε άτομα με νοητική υστέρηση και συνοδές ψυχικές διαταραχές.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ-ΣΤΥΛΙΑΡΑ2

Στυλιαρά Αφροδίτη, Ψυχολόγος

fani photo

Θεώνη - Φανή ΤριανταφύλλουΨυχολόγος

Πτυχιούχος του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Παν/μίου Αθηνών και του Τμήματος Ψυχολογίας του Παν/μίου Κρήτης.

Μεταπτυχιακές σπουδές στον Τομέα της Κλινικής Ψυχολογίας και Διδακτορική Διατριβή στον Τομέα της Γενικής Πειραματικής Ψυχολογίας στο Παν/μιο Κρήτης.

Πιστοποίηση σε 10 Ψυχομετρικές δοκιμασίες.

Εξειδίκευση σε δύο Μοντέλα Ψυχοθεραπείας (Συνθετικό Μοντέλο & Συστημικό Μοντέλο) και σε δύο Μοντέλα Τραυματοθεραπείας (EMDR & CRM).

Καθεστώς εργασίας: Μόνιμη Υπάλληλος στην Ψυχιατρική Κλινική του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου και Άσκηση Ιδιωτικού Έργου.

Μέλος της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας Οικογένειας, της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Πρόληψης της Σεξουαλικής Κακοποίησης και της EMDR – Hellas. Ιδρυτικό μέλος του Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου.

Διδακτική εμπειρία:

• Τμήμα Ψυχολογίας του Παν/μίου Κρήτης (1998-1999) ως ειδικός Επιστήμων.
• Τμήμα Ψυχολογίας του Παν/μίου Κρήτης (2003- 2005), Λέκτορας 407.
• Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (3/2009 -8/2009). Λέκτορας 407.
• Τμήμα Ψυχολογίας του City Unity (2015-2016), ως διδάσκουσα εξωτερική συνεργάτης.
• Ison Psychometrica (2016-2020), ως εκπαιδεύτρια profiling MMPI-2, εξωτερική συνεργάτης.

Reviewer: Σύμβουλος Συντακτικής Επιτροπής του Balkan Military Medical Review, επισήμου
Επιστημονικού Περιοδικού της Balkan Military Committee.

Επιστημονικές Συναντήσεις: Συμμετοχή με εργασίες σε 48 Συνέδρια και Επιστημονικές Ημερίδες.

Συγγραφικό Έργο: 26 δημοσιεύσεις , συν-επιμέλεια 1 βιβλίου και επιμέλεια 1 βιβλίου υπό δημοσίευση.

Σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Σχολική Ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει εκπαιδευτεί στην Εκλεκτική Συμβουλευτική, στην Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία και στην Παιγνιοθεραπεία-Θεραπευτικό Παιχνίδι. Είναι μέλος του ΣΕΨ (Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων) και του PTI(Play Therapy International).

Επί έξι έτη έχει υπάρξει επιστημονικός συνεργάτης στο Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Συμβουλευτικού Κέντρου Προληπτικής Ιατρικής του Δήμου Χαλανδρίου. Από το 2017 έως σήμερα εργάζεται στο Γραφείο Ψυχικής Υγείας Παιδιού, Εφήβου και Οικογένειας στο Δήμο Χαλανδρίου ως ψυχολόγος, υπάλληλος ΙΔΑΧ. Παράλληλα, διατηρεί ιδιωτικό γραφείο, όπου εργάζεται με ενήλικες, γονείς, εφήβους και παιδιά. Συντονίζει ομάδες γονέων και πραγματοποιεί ομιλίες, σχετικά με ποικίλα θέματα ψυχολογίας. Τέλος, έχει τις υπηρεσίες της στα Κοινωνικά Ιατρεία του Δήμου Χαλανδρίου.

trikalioti

Τρικαλιώτη ΚασσιανήΨυχολόγος

Chatzis2

Χατζής Κωνσταντίνος, Ψυχολόγος

Ο Χατζής Κωνσταντίνος γεννήθηκε και διαμένει στην Αθήνα. Είναι κάτοχος πτυχίου Στατιστικής του Πανεπιστημίου Πειραιά, καθώς και Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Διαχείριση Κινδύνου από το Πανεπιστήμιο του Salford της Αγγλίας.

Ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ψυχολογία παρακολουθώντας την ενότητα σπουδών «Introduction to Psychology» του Πανεπιστημίου St. Margaret's Episcopal School. Έχει πραγματοποιήσει τριετή εκπαίδευση στο πρόγραμμα «ΕΠΕΚΕΙΝΑ» - Ψυχαναλυτική Πράξη, με βασικό εισηγητή τον κ. Σάββα Μπακιρτζόγλου. Έχει συμμετάσχει σε εκπαιδευτικές εργασίες και σεμινάρια του προγράμματος ΕΠΕΚΕΙΝΑ, εστιάζοντας σε θέματα ψυχικής υγείας, όπως θεωρίες προσέγγισης τραύματος, ονειρογνωσία, διεργασίες του πένθους, κ.ά, τα οποία έχουν συμβάλει σημαντικά στην εμβάθυνσή του στην ψυχοδυναμική. Συνέχισε την εκπαίδευσή του στο ΕΚΠΑ, παρακολουθώντας την ενότητα «Ψυχοθεραπεία: Θεωρία και Πράξη» και της Αρχαία Ελληνικής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Κατέχει τον τίτλο σπουδών «Psychoanalysis Diploma Course» από το Centre of Excellence. Βρίσκεται σε συνεχή ψυχοθεραπευτική εκπαίδευση, ενώ συμμετέχει σε βιωματικές αυτογνωστικές διαδικασίες ψυχοδυναμικής κατεύθυνσης. Έχει παρακολουθήσει το διετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Άβατον”, Ψυχοδυναμική Κλινική της Ψυχοσωματικής Νόσου υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Γαληνός με εισηγητή τον ψυχίατρο-ψυχαναλυτή Σάββα Σαββόπουλο (ο κος Σαββόπουλος είναι διδάσκων αναλυτής της Ελληνικής ψυχαναλυτικής Εταιρείας, μέλος της Διεθνούς ψυχαναλυτικής Ένωσης και διδάσκων ψυχαναλυτής στο Ψυχοσωματικό Ινστιτούτο των Παρισίων- P. Marty). Παράλληλα, παρακολουθεί θεραπευόμενους και συμμετέχει σε ομάδες μελέτης, λαμβάνοντας ατομική και ομαδική εποπτεία για την κλινική πρακτική του.

Συνεργάζεται με το δίκτυο Συν-ύπαρξη από τις αρχές του 2019. Η Συν-ύπαρξη είναι ένα δίκτυο αλληλεγγύης και ψυχολογικής υποστήριξης όπου συμμετέχουν λειτουργοί ψυχικής υγείας. Στόχος του δικτύου είναι η ενδυνάμωση του κοινωνικού ιστού και η αντιμετώπιση των συναισθημάτων φόβου και αδυναμίας σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο (https://syn-yparxi.gr/).

Στην ιδιωτική πρακτική του βλέπει έφηβους, μετέφηβους και ενήλικες σε ατομική ψυχοθεραπεία και προσφέρει συνεδρίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας μέσω τηλεφώνου και skype σε άτομα που ζουν εκτός Αθηνών.

Αθήνα, Ιοφώντος 16

Σάββας Μπαρκιτζόγλου Ψυχολόγος
Ψυχανάλυση - Ψυχοθεραπεία

Ακολουθήστε μας