Σάββας Μπακιρτζόγλου, Ψυχολόγος - Ψυχαναλυτής

savvas

O Σάββας Μπακιρτζόγλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Το 1978 τελείωσε το πρακτικό τμήμα του Λεοντείου Λυκείου (παράρτημα της οδού Πατησίων), ενώ το 1979 έγινε δεκτός και ξεκίνησε τις πανεπιστημιακές σπουδές του στον Τομέα Ψυχολογίας της Σχολής Γραμμάτων και Ανθρωπιστικών Επιστημών στο Clermont-Ferrand Γαλλίας απ’όπου αποφοίτησε το 1986 με ειδίκευση στην Κλινική Ψυχολογία.

Επιστρέφοντας στην Αθήνα, ασκήθηκε στις κλινικές δραστηριότητες του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών της Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου. Το 1999 έγινε δεκτός ως εκπαιδευόμενος και εποπτευόμενος στην Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία (Ε.Ψ.Ε), όπου επί σειρά ετών παρακολούθησε την εκπαίδευση στην Ψυχαναλυτική Σκέψη και Πρακτική.

Επί σειρά πολλών ετών έως σήμερα, παρέχει έργο ψυχολογικής υποστήριξης-ψυχοθεραπείας ασθενών και εποπτείας ασκούμενων ψυχολόγων στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής του Υπουργείου Οικογένειας (τομείς ΑΜΕΑ και Παιδικής Προστασίας), προάγοντας σημαντικό κλινικό και ερευνητικό έργο. Είναι τακτικός επιστημονικός συνεργάτης -εισηγητής των πτυχιακών και μεταπτυχιακών Τομέων Ψυχολογίας των Πανεπιστημίων Αθηνών και Παντείου.

Μεταξύ 2013-16 δίδαξε τα μαθήματα «Προγράμματα Πρόληψης» στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Κλινικής Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και «Η ψυχανάλυση στην πράξη: εισαγωγή επί της ψυχοδυναμικής/ ψυχαναλυτικής θεωρίας και τεχνικής», στο Κέντρο Τέχνης και Ψυχοθεραπείας (Κ.Τ.Ψ).

Από το 2001 ανήκει επίσημα στο Μητρώο Εκπαιδευτών του Εθνικού Κέντρου Πιστοποίησης συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης (ΣΕΚ) και συνοδευτικών υποστηρικτικών υπηρεσιών (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π).

Επί σειρά ετών υπήρξε τακτικός επιστημονικός συνεργάτης της Ελληνικής Εταιρείας για την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, όπου συμμετείχε τόσο ως εισηγητής σε επιστημονικές ημερίδες, όσο και ως ερευνητής σε πρωτόκολλα σχετικά με την ψυχολογία/ψυχοπαθολογία των πασχόντων και το ψυχοσωματικό υπόβαθρο της νόσου. Επιπροσθέτως ανέλαβε την οργάνωση και εποπτεία ομάδας πτυχιακών/ μεταπτυχιακών φοιτητών και αποφοίτων ψυχολόγων σε πρόγραμμα κατ’οίκον υποστήριξης ασθενών.

Ασκεί ιδιωτικό έργο ως Ψυχολόγος με ειδίκευση στην Ψυχανάλυση και την Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία ενώ από το 2003 διευθύνει το Πρόγραμμα Προσωπικής Ανάπτυξης Επέκεινα - Ψυχαναλυτική Πράξη.

Αθήνα, Ιοφώντος 16

Σάββας Μπαρκιτζόγλου Ψυχολόγος
Ψυχανάλυση - Ψυχοθεραπεία

Ακολουθήστε μας