ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 18:00

Το Πρόγραμμα Επέκεινα-Ψυχαναλυτική Πράξη οργανώνει
ημερίδα με θέμα: "Το Ψυχικό Όργανο από μια Υπολογιστική Σκοπιά"

Ομιλήτης ο Γιώργος Χατζησωφρονίου - Υποψήφιος Διδάκτορας

Στην παρουσίαση αυτή ο Γιώργος Χατζησωφρονίου εξερευνά τον τρόπο με τον οποίο η σύγχρονη τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης, ως παράγωγο ανθρώπινων φαντασιώσεων, μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε πολύπλοκες πτυχές του ανθρώπινου ψυχισμού.

Ακολουθώντας τις θεμελιώδεις αρχές λειτουργίας του ψυχικού οργάνου, όπως διαμορφώθηκαν από τον Φρόυντ προς τα τέλη του 19ου αιώνα, αναλύει τα καινοτόμα υπολογιστικά μοντέλα της τεχνητής νοημοσύνης που έχουν προκαλέσει την τεχνολογική επανάσταση που διανύουμε, και εξετάζει πώς αυτά τα μοντέλα αντανακλούν συγκεκριμένες λειτουργίες της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης. Θα παρατηρήσουμε πώς αναδύεται μία υπολογιστική προσέγγιση, με τη χρήση της οποίας, θα εξάγουμε συμπεράσματα που αφορούν την κατανόηση του ανρθώπινου μηχανισμού της επεξεργασίας τόσο της φυσικής γλώσσας όσο και των λοιπών εξωτερικών ερεθισμάτων.

Η ημερίδα θα λάβει χώρα στην Αθήνα, στις εγκαταστάσεις του Προγράμματος Ψυχαναλυτική Πράξη, οδ. Ιοφώντος 16.


Η παρακολούθηση είναι υβριδική (ταυτόχρονα διαζώσης και εξ’αποστάσεως).


Περιορισμένος αριθμός θέσεων, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

prometheus

Στην εικόνα σχετική με τη θεματική ("Προμηθέας, Τεχνητή Νοημοσύνη", του Donato Giancola) φαίνεται να υπονοείται σύνδεση ανάμεσα στη φωτιά και την τεχνητή νοημοσύνη ως εργαλεία με προοπτική για απεριόριστη δημιουργικότητα αλλά και πιθανές καταστροφικές συνέπειες.

Αθήνα, Ιοφώντος 16

Σάββας Μπαρκιτζόγλου Ψυχολόγος
Ψυχανάλυση - Ψυχοθεραπεία

Ακολουθήστε μας